A húsvét nemcsak a locsolkodásról és a tojásfestésről szól, hanem az ínycsiklandó ételekről is. Ha szeretnéd különlegessé tenni az ünnepi asztalt, próbáld ki ezt a három isteni húsvéti receptet!

1. Klasszikus Húsvéti Sonka Mézes-Mustáros Mázzal

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg füstölt sonka
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 dl narancslé

Elkészítés:

  1. A sonkát főzd puhára bő vízben, majd hagyd kihűlni.
  2. Keverd össze a mézet, mustárt, barna cukrot, fahéjat, szegfűszeget és narancslevet.
  3. Kend be a sonka tetejét a mázzal, majd süsd 180°C-on 30 percig, időnként megkenve a mázzal.
  4. Szeletelve tálald friss kenyérrel és tormával

2. Kókuszos Répatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg répa reszelve
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olajat.
  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan adagold a tojásos keverékhez.
  3. Keverd bele a reszelt répát és kókuszreszeléket.
  4. Öntsd kivajazott formába és süsd 180°C-on 35-40 percig.
  5. Kihűlés után díszítheted mascarponés krémmel vagy porcukorral.

3. Tavaszi Medvehagymás Pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csokor friss medvehagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. Az élesztőt futtasd fel langyos tejben egy kevés cukorral.
  2. Keverd össze a liszttel, sóval, vajjal és a felaprított medvehagymával.
  3. Dolgozd össze, majd hagyd pihenni 30 percig.
  4. Nyújtsd ki, szaggasd ki pogácsaszaggatóval, majd kend meg tojással.
  5. Süsd 180°C-on 20-25 percig, míg aranybarna lesz.

Ezek a finomságok garantáltan elvarázsolják a családot és barátokat húsvétkor. Jó étvágyat és kellemes ünnepeket!