A húsvét nemcsak a locsolkodásról és a tojásfestésről szól, hanem az ínycsiklandó ételekről is. Ha szeretnéd különlegessé tenni az ünnepi asztalt, próbáld ki ezt a három isteni húsvéti receptet!
1. Klasszikus Húsvéti Sonka Mézes-Mustáros Mázzal
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg füstölt sonka
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 dl narancslé
Elkészítés:
- A sonkát főzd puhára bő vízben, majd hagyd kihűlni.
- Keverd össze a mézet, mustárt, barna cukrot, fahéjat, szegfűszeget és narancslevet.
- Kend be a sonka tetejét a mázzal, majd süsd 180°C-on 30 percig, időnként megkenve a mázzal.
- Szeletelve tálald friss kenyérrel és tormával
2. Kókuszos Répatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg répa reszelve
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olajat.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan adagold a tojásos keverékhez.
- Keverd bele a reszelt répát és kókuszreszeléket.
- Öntsd kivajazott formába és süsd 180°C-on 35-40 percig.
- Kihűlés után díszítheted mascarponés krémmel vagy porcukorral.
3. Tavaszi Medvehagymás Pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 csokor friss medvehagyma
- 1 teáskanál só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- Az élesztőt futtasd fel langyos tejben egy kevés cukorral.
- Keverd össze a liszttel, sóval, vajjal és a felaprított medvehagymával.
- Dolgozd össze, majd hagyd pihenni 30 percig.
- Nyújtsd ki, szaggasd ki pogácsaszaggatóval, majd kend meg tojással.
- Süsd 180°C-on 20-25 percig, míg aranybarna lesz.
Ezek a finomságok garantáltan elvarázsolják a családot és barátokat húsvétkor. Jó étvágyat és kellemes ünnepeket!