Ahogy az őszi levelek színpompásan hullanak, és a hűvösebb idő beköszönt, itt az ideje, hogy élvezzük a meleg italokat, amelyek megédesítik a borongós napokat. Az őszi hangulat megteremtésére itt van 3+1 különleges italrecept, amely felmelegít és elvarázsol!

Krémes Pumpkin Spice Latte

Hozzávalók:

  •  1 csésze tej (vagy növényi alternatíva)
  •  1/2 csésze erős kávé
  •  2 evőkanál sütőtökpüré
  •  1 teáskanál vanília kivonat
  •  1 teáskanál fahéj
  •  1/2 teáskanál szerecsendió
  • tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:

Feltesszük melegíteni a tejet egy lábasban, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a vaníliát és a fűszereket. Simára keverjük és hozzáöntjük a lefőzött kávét, majd bögrébe öntve tálaljuk tejszínnel és egy csipet fahéjjal a tetején.

Ez a latte igazi őszi élményt nyújt, és tökéletes kiegészítője a hűvös reggeleknek.

Forró Csokoládé Fahéjjal

Hozzávalók:

  • 400 ml tej
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • tejszín és pillecukor a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés:

A tejet feltesszük melegíteni egy lábasban. Beleszórjuk az apróra vágott csokoládét és folyamatos kevergetés közben megvárjuk hogy a csoki megolvadjon, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Bögrébe öntve tálaljuk ízlés szerint tejszínnel, pillecukorral és egy csipet fahéjjal.

Ez a forró csokoládé nemcsak gazdag és krémes, hanem a fahéj melegítő íze is csodásan kiegészíti!

Mézes Gyömbértea

Hozzávalók:

  • 2-3 szelet friss gyömbér
  • 2 csésze víz
  • 1-2 evőkanál méz (ízlés szerint)
  • citromkarika (tálaláshoz)

Elkészítés:

Forraljunk fel 2 csésze vizet, majd adjuk hozzá a szeletelt gyömbért. 10 perc után szűrjük le, keverjük bele a mézet, és citromkarikákkal tálaljuk.

Ez a tea nemcsak melegen tart, hanem a gyömbér jótékony hatásai révén a megfázás ellen is védelmet nyújt.

Fűszeres Almabor

Hozzávalók:

  • 1 liter almabor
  • 1 fahéjrudacska
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 narancs (szeletelve)
  • 1 evőkanál méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

Öntsük az almabort egy lábasba, és adjuk hozzá a fűszereket és a narancsszeleteket. Melegítsük alacsony hőfokon, ha felforrt vegyük le a tűzről és keverjük bele a mézet, majd melegen tálaljuk.

Ez az ital tökéletesen átjárja az érzékeidet az őszi fűszerekkel és gyümölcsökkel.

 

Az őszi hónapokban a meleg italok nemcsak a testet, hanem a lelket is felmelegítik. Ezek a receptek tökéletesek egy baráti összejövetelhez vagy egy csendes este eltöltéséhez a kandalló mellett. Nálunk a CoopShop-on minden hozzávalót beszerezhetsz, kísérletezz velük, és találj rá a saját őszi kedvencedre!