Ahogy az őszi levelek színpompásan hullanak, és a hűvösebb idő beköszönt, itt az ideje, hogy élvezzük a meleg italokat, amelyek megédesítik a borongós napokat. Az őszi hangulat megteremtésére itt van 3+1 különleges italrecept, amely felmelegít és elvarázsol!
Krémes Pumpkin Spice Latte
Hozzávalók:
- 1 csésze tej (vagy növényi alternatíva)
- 1/2 csésze erős kávé
- 2 evőkanál sütőtökpüré
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
Feltesszük melegíteni a tejet egy lábasban, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a vaníliát és a fűszereket. Simára keverjük és hozzáöntjük a lefőzött kávét, majd bögrébe öntve tálaljuk tejszínnel és egy csipet fahéjjal a tetején.
Ez a latte igazi őszi élményt nyújt, és tökéletes kiegészítője a hűvös reggeleknek.
Forró Csokoládé Fahéjjal
Hozzávalók:
- 400 ml tej
- 200 g étcsokoládé
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- tejszín és pillecukor a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés:
A tejet feltesszük melegíteni egy lábasban. Beleszórjuk az apróra vágott csokoládét és folyamatos kevergetés közben megvárjuk hogy a csoki megolvadjon, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Bögrébe öntve tálaljuk ízlés szerint tejszínnel, pillecukorral és egy csipet fahéjjal.
Ez a forró csokoládé nemcsak gazdag és krémes, hanem a fahéj melegítő íze is csodásan kiegészíti!
Mézes Gyömbértea
Hozzávalók:
- 2-3 szelet friss gyömbér
- 2 csésze víz
- 1-2 evőkanál méz (ízlés szerint)
- citromkarika (tálaláshoz)
Elkészítés:
Forraljunk fel 2 csésze vizet, majd adjuk hozzá a szeletelt gyömbért. 10 perc után szűrjük le, keverjük bele a mézet, és citromkarikákkal tálaljuk.
Ez a tea nemcsak melegen tart, hanem a gyömbér jótékony hatásai révén a megfázás ellen is védelmet nyújt.
Fűszeres Almabor
Hozzávalók:
- 1 liter almabor
- 1 fahéjrudacska
- 2-3 szegfűszeg
- 1 narancs (szeletelve)
- 1 evőkanál méz (ízlés szerint)
Elkészítés:
Öntsük az almabort egy lábasba, és adjuk hozzá a fűszereket és a narancsszeleteket. Melegítsük alacsony hőfokon, ha felforrt vegyük le a tűzről és keverjük bele a mézet, majd melegen tálaljuk.
Ez az ital tökéletesen átjárja az érzékeidet az őszi fűszerekkel és gyümölcsökkel.