Elkészítési idő: kb. 30 perc + fagyasztási idő

Nehézségi szint: közepes

Kalória tartalom (adagonként): kb. 180 kcal

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín (minimum 30% zsírtartalom)
  • 250 g friss eper, tisztítva és felaprítva
  • 100 g kristálycukor
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • Csipet só

Elkészítési utasítások:

A habtejszínt közepes lángon melegítsük fel egy közepes lábasban, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 5 percig.

Közben egy turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük az epret, majd szűrjük át egy finom szitán, hogy eltávolítsuk a magokat és az esetleges rostokat.

Egy tálban keverjük össze az eperpürét, a cukrot, a citromlevet és a csipet sót.

Lassan öntsük a melegített tejszínt az eperkeverékhez, állandóan keverve, hogy minden jól összekeveredjen.

Öntsük vissza az egész keveréket a lábasba, és közepes lángon folyamatos keverés mellett főzzük, amíg kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne hagyjuk, hogy forrjon!

Ha a keverék kissé besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre.
Amikor a keverék teljesen kihűlt, tegyük a fagyasztóba, és hagyjuk legalább 2 órán át, vagy akár egész éjszakára hűlni. Fontos, hogy időnként vegyük ki, és alaposan keverjük át, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését.

Amikor a fagylaltkeverék teljesen kihűlt és megdermedt, vegyük ki a fagyasztóból, és tegyük át egy tálba.

Használjunk egy kézi mixer vagy botmixer, hogy felverjük a fagylaltot, és visszaadjuk neki a krémes állagot. Ismételjük ezt meg kb. 3-4 alkalommal 30 perces időközönként.

Miután a fagylalt krémes állagú és levegős lett, tegyük vissza a fagyasztóba, és hagyjuk legalább 4 órán át, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, hogy könnyen adagolható legyen.

Jó étvágyat és fagyizást kívánok!

Az alapanyagokat pedig ITT könnyeden megvásárolhatod!

Próbáld ki ezt a receptet otthon, és élvezd a friss, egészséges ételeket!