Elkészítési idő: kb. 15 perc

Nehézségi szint: könnyű

Kalória tartalom (adagonként): kb. 150 kcal

 

Hozzávalók:

  • 150 g friss bébispenót vagy saláta mix
  • 100 g friss eper, szeletelve
  • 30 g pirított mandula vagy dió, apróra vágva
  • 50 g zsenge sárgarépa, vékony csíkokra vágva
  • 50 g feta sajt vagy kéksajt
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom levelek a díszítéshez

Öntet:

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy salátástálban keverjük össze a friss bébispenótot vagy saláta mixet, az epret, a pirított mandulát vagy diót, és a zsenge sárgarépát.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, mézet, sót és borsot, hogy a dresszinget elkészítsük.

Öntsük az öntetet a salátára, majd óvatosan keverjük össze az összetevőket, hogy mindenhova jusson egyenletesen.

Szórjuk meg a salátát feta sajttal és friss petrezselyem vagy bazsalikom levelekkel a tetején.

Azonnal tálaljuk, hogy az összetevők frissességét megőrizzük.

Jó étvágyat kívánok!

Próbáld ki ezt a receptet otthon, és élvezd a friss, egészséges ételeket!