Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: közepes
Kalória tartalom (adagonként): kb. 250 kcal
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé (kb. 200 g/db)
- 1 cukkini (kb. 200 g), hosszában felszeletelve
- 1 paprika (kb. 150 g), csíkokra vágva
- 1 közepes lilahagyma (kb. 100 g), felszeletelve
- 10 db cseresznyeparadicsom (kb. 100 g)
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss kakukkfű vagy rozmaring
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Szósz:
- 3 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál méz
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
A csirkemellfiléket enyhén sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük őket a grillrácsra.
Mellé tehetjük a zöldségeket is addig is pirulnak és megpuhulnak. Süssük a csirkemellet kb. 6-8 percig mindkét oldalán.
Miközben a csirke és a zöldségek sülnek, keverjük össze a görög joghurtot, citromlevet, apróra vágott fokhagymát, mézet, sót és borsot egy kis tálban. Ez lesz a szószunk.
Amikor a csirke és a zöldségek készen vannak, vegyük le őket a grillről. Hagyjuk a csirkemellet néhány percig pihenni, majd szeleteljük fel.
Szervírozzuk a grillezett csirkemellet és zöldségeket egy tálban, friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal megszórva. Mellé tálaljuk a fokhagymás citromos joghurtos szószt.
Jó étvágyat!
Próbáld ki ezt a receptet otthon, és élvezd a friss, egészséges ételeket!