Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: közepes

Kalória tartalom (adagonként): kb. 250 kcal

 

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé (kb. 200 g/db)
  • 1 cukkini (kb. 200 g), hosszában felszeletelve
  • 1 paprika (kb. 150 g), csíkokra vágva
  • 1 közepes lilahagyma (kb. 100 g), felszeletelve
  • 10 db cseresznyeparadicsom (kb. 100 g)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Friss kakukkfű vagy rozmaring
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Szósz:

  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál méz
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.

A csirkemellfiléket enyhén sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük őket a grillrácsra.
Mellé tehetjük a zöldségeket is addig is pirulnak és megpuhulnak. Süssük a csirkemellet kb. 6-8 percig mindkét oldalán.

Miközben a csirke és a zöldségek sülnek, keverjük össze a görög joghurtot, citromlevet, apróra vágott fokhagymát, mézet, sót és borsot egy kis tálban. Ez lesz a szószunk.

Amikor a csirke és a zöldségek készen vannak, vegyük le őket a grillről. Hagyjuk a csirkemellet néhány percig pihenni, majd szeleteljük fel.

Szervírozzuk a grillezett csirkemellet és zöldségeket egy tálban, friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal megszórva. Mellé tálaljuk a fokhagymás citromos joghurtos szószt.

Jó étvágyat!

Próbáld ki ezt a receptet otthon, és élvezd a friss, egészséges ételeket!