A Gödöllő COOP Zrt.-nél felismertük és tudjuk, hogy hosszú távú és mindenre kiterjedő gondolkodás szükséges ahhoz, hogy vevőink igényeit úgy elégítsük ki, hogy eközben tekintettel vagyunk az általunk érintett működési terület társadalmi folyamataira, a fenntartható fejlődésre és környezet védelmére is.
Nálunk, magától értetődik az, hogy a vevőkkel szembeni etikus magatartás kiemelkedő fontosságú, hiszen ezen elv meg nem tartása a vállalat hosszú távú létét is veszélyeztetné, ezért azok a szempontok, melyek a fő tevékenységi körből adódóan, illetve a vásárlók szempontjából igazán fontosak, azok igen szigorú hangsúlyt kapnak.

A cég munkatársai úgy dolgoznak a vállalat sikeréért, hogy az az intenzív verseny körülményei között a jogi, szakmai és egyéb szabályozóknak, valamint a mindenkori írott és íratlan etikai normáknak maradéktalanul megfeleljen.
Ezzel párhuzamosan a szervezet, mint egész pedig az országos COOP hálózat törekvéseiben (pl. COOP segély alapítvány) történő szerepvállaláson és saját társadalmi rendezvények szervezésén (pl. COOP Party-k) túl – lehetőségeihez mérten a lehető legjobban - igyekszik támogatni többek között a kistérség társadalmi és művészeti eseményeit, illetve más, szponzorációra érdemes jótékonysági célokat is.

Dolgozóink jóléte, illetve a cégünkkel szembeni lojalitás fenntartása érdekében a Gödöllő COOP Zrt. számos olyan intézkedést tesz és tett eddig is, amellyel a munkatársak boldogulását segíti, ide értve az emberi, erkölcsi és anyagi támogatást is. Ennek elősegítésére e cél figyelembe vételével a folyamatosan keressük a vállalaton belüli költségracionalizálás és optimalizálás lehetőségeit, illetve munkahely-megőrző és egyéb, a munkavállalói jólétet döntően befolyásoló támogatásokat célzunk meg. Az egyéb jóléti intézkedések terén a cég eddigi tevékenységében állandó prioritásként jelent meg az, hogy a munkatársak munkájukban örömüket leljék és egyensúlyt lehessen képezni a magánélet-hivatás kapcsolatában.

Ehhez kapcsolódóan, vállalatunk az elmúlt években kifejezett célként tűzte ki egy komplex családbarát vállalati stratégia létrehozását és az abba szervesen illeszkedő programok, tevékenységek megvalósítását.
Az ebbe tartozó intézkedések jelenleg a következő elemekből állnak:

- A Gödöllő COOP Zrt. családbarát munkahelyi stratégiájának és az esélyegyenlőségi tervnek megfelelő működésének biztosítása

- Programszervezés, ezen belül:

- Nyugdíjas találkozók szervezése

- Kismama találkozók szervezése

- Családi napok szervezése

- Vállalati gyerek- és kismama sarok fenntartása, gyermekfelügyelet

- Képzések szervezése: pl. munka-magánélet összeegyeztetése tréning, esélyegyenlőségi tréning

A Gödöllő COOP Zrt. emberközpontú tevékenységét eddig objektív értékelő felek erkölcsileg több alkalommal is elismerték (pl. Üzleti Etikai Díj, Közép-magyarországi Regionális Minőségi Díj, Családbarát Munkahely Díj).

Partnereink

A Gödöllő COOP Zrt. nagyságrendileg 650, döntően magyar tulajdonú beszállítóval áll kapcsolatban. A beszállítók megválasztása során a cég előnyben részesíti a hazai partnereket, ezzel segítve a keletkező jövedelmek országon belül tartását és a magyar vállalkozások és azon keresztül a magyar emberek jólétét is.

A szállítókkal fennálló szerződéses kapcsolatban az alapelv, hogy „az üzlet akkor jó, ha mindkét fél jól jár”, ennek megfelelően itt is a hosszú távú, kölcsönösen előnyös szállító-vevő kapcsolat fenntartása a cél.
A Gödöllő COOP Zrt. az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), mint aláíró szervezet tagjaként a Kereskedelmi Etikai Kódexben foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Cégünk partnerkapcsolatokat tart fenn közép- és felsőoktatási intézményekkel is (pl. Szent István Egyetem, Budapesti Kommunikációs Főiskola, Kereskedelmi képzéssel foglalkozó Szakiskolák, stb.), a munkavállalók oktatása céljából, illetve a piaci versenyképesség javítása és a helytállás érdekében.


Kapcsolódó tartalmak:

Üzleti Etikai díj
Családbarát Munkahely Díj
Családbarát munkahely 2012 díjátadás
Kereskedelmi Etikai Kódex

 

Aktuális szórólapunk e-mailben!

Nem jutott el Önhöz kiadványunk? Igényelje itt és e-mailben megkapja!
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztató tartalmát Adatvédelmi tájékoztató
OSense O-Sense