_

Átadták a Gödöllő Városáért és a Polgármesteri Ezüstérem kitüntetéseket...
Átadták a Gödöllő Városáért és a Polgármesteri Ezüstérem kitüntetéseket

A nemzeti ünnep délutánján, a Művészetek Házában rendezett ünnepségen adta át a képviselő-testület által alapított Gödöllő Városért Díjat Susanne Feichtinger asszonynak (Laxenburg), Reményi Richárdnak, a Gödöllői Városi Filmszínház vezetőjének és a Gödöllő COOP Zrt. Szabadság tér 4. szám alatti üzlet kollektívájának dr. Gémesi György polgármester.
A kitüntetéssel 1998 óta azokat ismeri el az önkormányzat, akik munkájukkal kiérdemelték a közmegbecsülést, példás, magas színvonalú tevékenységükkel hozzájárultak a város jó hírének növeléséhez.  

Bővebben...
Európai Kereskedelem Napja- Klauzál Gábor díjátadó 2016
Európai Kereskedelem Napja- Klauzál Gábor díjátadó 2016

Interjú Dr. Dúl Udónéval a 2016-os Klauzál Gábor Díj átadása kapcsán.  

Bővebben...
Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Dúl Udóné, a Gödöllő COOP Zrt. ...
Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Dúl Udóné, a Gödöllő COOP Zrt. vezérigazgatója az Európai Kereskedelem Napján

A bérek növekedéséhez, a gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen a termelékenység és a versenyképesség fokozása, ebben pedig kulcsszerepet játszhat a kereskedelem is – hangzott el az Európai Kereskedelem Napján, ahol idén is rangos szakmai díjakat adtak át.  

Bővebben...
KMS védjegyes termékek népszerűsítése a Gödöllő COOP Zrt.-nél
KMS védjegyes termékek népszerűsítése a Gödöllő COOP Zrt.-nél

A legutóbbi hírlevél már röviden beszámolt róla, hogy kóstoltatás keretében a Gödöllő COOP Zrt. 6 legnagyobb áruházában a vásárlók áprilisban ízelítőt kaphattak a Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott termékek kínálatából. A KMS Védjegy, amelyet kizárólag magyar vállalkozások nyerhetnek el, egy átfogó terméktanúsítási rendszert takar, amely a teljes sertés termékpályát lefedi. Kiváló Minőségű Sertéshúsnak (KMS) a Magyarországon felnevelt, GMO mentes kukorica és egyéb szemes gabona alapú, az EU által engedélyezett takarmány összetevőket tartalmazó takarmánnyal etetett vágott állat húsa minősíthető. A nem növényi eredetű összetevők aránya a takarmányban nem lehet nagyobb 5%-nál.  

Bővebben...
Év boltja lett a Gödöllő Coop Zrt. veresi egysége
Év boltja lett a Gödöllő Coop Zrt. veresi egysége

Az utóbbi években a gödöllői vásárlók tapasztalhatták, hogy a Gödöllő Coop Zrt. – igazodva a növekvő igényekhez – sorra újította meg boltjait a városban. A kereskedelmi cég legutóbb a veresegyházi egységét korszerűsítette, és a főtéri üzlet a napokban elnyerte az Év boltja címet a szupermarket kategóriában – tájékoztatta hírportálunkat Dúl Nándor marketing vezető. Az interneten is zajló versengést az Élelmiszer szaklap hirdette meg, idén első ízben. A kiírásra csaknem 90 színvonalas nevezés érkezett. A szakemberekből álló zsűri – különféle elbírálási szempontokat (vevőbarátság, vásárlói tér használhatósága, fenntarthatóság, esztétikai kialakítás, dekorációk kreativitása, arculat, egyedi ötletek) figy [ ... ]

Bővebben...
VVTV Híradó - Megnyílt a Coop

Felújítás után, megújult környezetben nyílt meg Veresegyház régi-új boltja.


 

Bővebben...
Visszatérnek a multiktól a vásárlók

Augusztus eleje óta Gödöllő főterének COOP üzlete teljesen megújulva várja régi és új vásárlóit. A Gödöllő COOP Zrt. az üzlet átalakításakor is követte a COOP hálózat boltmegújítási programjának megfelelő, valamint a cég által már felújított, illetve új egységeinél alkalmazott modern arculati elemeket.

Dr. Dúl Udóné vezérigazgató a Hírszolgálat stábjának elmondta, hogy a külső-belső megújulás mellett, a Magyar Ízek Háza hungarikum sziget és az üzletben újonnan nyitott ajándék shop is a boltba betérő vevők minél magasabb vásárlási élményét szolgálja.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója és Dr. Gémesi György, a település polgármestere az ünnepi megnyitón a Gödöllő COOP versenyképességét ha [ ... ]

Bővebben...
Megújult a gödöllői COOP áruház
Megújult a gödöllői COOP áruház

A Gödöllő COOP Zrt. a múlt hét pénteken nyitotta meg újból a Gödöllő központjában található felújított szupermarketjét. A gödöllői áruház földszintjén található, mintegy 540 m² alapterületű, nagy népszerűségnek örvendő és múlttal rendelkező élelmiszerüzlet mintegy 30 millió forintból, önerős beruházással, rekordidőnek számító 3 hét alatt újulhatott meg.

Az üzlet jelenlegi berendezése és dekorációja immár ötvözi a hagyományokat és a jelent: az 1970-es években épült áruház életképeiből válogatott diasorozat, a Magyar Ízek Háza franchise által biztosított, valamint a Gödöllő COOP Zrt. saját, modern arculati sztenderdjei harmonikusan férnek meg egymás mellett és ezzel az áruház – életében immáron harmadi [ ... ]

Bővebben...
Megnyílik a Gödöllő COOP főtéri áruházának élelmiszerüzlete
Megnyílik a Gödöllő COOP főtéri áruházának élelmiszerüzlete

Nagy várakozás előzi meg augusztus 1-jét, pénteket, amikor reggel 8 órakor a Gödöllő COOP Zrt. megnyitja megújult áruházi élelmiszerüzletét a vásárlóközönség előtt. Az átalakulással a város szívében elhelyezkedő élelmiszerüzlet hangulatában és minőségében is méltó színfoltja lehet a 2011-ben átadott főtérnek. A rekord gyorsasággal, kevesebb mint három hét alatt lebonyolított rekonstrukció során az üzlet belső terei jelentősen megújultak: a korszerű üzletviteli elvek szerinti új elrendezés, valamint új esztétikai elemek javítják az átláthatóságot, emelik meg az üzlet színvonalát és a vásárlási élményt.

A Gödöllő COOP Zrt. a főtéri üzlet átalakításakor is követte a cég által már felújított, illetve új e [ ... ]

Bővebben...
Átadták a megújult csömöri COOP szupermarketet
Átadták a megújult csömöri COOP szupermarketet

Befejeződött a Gödöllő COOP teljes egészében önerőből megvalósított, 50 millió forintos nagyságrendű beruházása, mely során a csömöri szupermarket eladóterét újították fel.
Az egység megkezdett átalakítási munkálatairól korábban a COOP Hírszolgálat már beszámolt. (lásd: Gödöllő Coop – boltfelújítás Csömörön). A következő hónapokban az üzlet külső arculatának átalakítása is megkezdődik.  A hatékony árugazdálkodás lehetővé tette a meglévő raktárterületek visszaszorítása révén az eladótér növelését, amely jól szolgálja az áruválaszték bővítését és a megújuló üzlet áttekinthetőségét. Az áruválaszték bővülésén és a bolti környezet esztétikusabb megjelenésén túl, mostantól más, a vás [ ... ]

Bővebben...
Megújult a „Szövi” áruház Csömörön

A Gödöllő COOP Zrt. a napokban nyitotta meg megújult üzletét Csömörön. A helyiek körében nagy népszerűségnek örvendő, de korábban elsősorban esztétikai megújulást igénylő, a köznyelvben „Szövi”-ként vagy „Hangya”-ként is emlegetett üzlet március 14.-én nyitotta meg újból kapuit a vásárlóközönségnek. A megnyitást nagy várakozás előzte meg és tapasztalhatóan nagy öröm és elismerés fogadta.
A mintegy másfél hónapig tartó rekonstrukció során az üzlet belső terei teljes mértékben megújultak: a korszerű üzletviteli elvek szerinti új elrendezés, új üzletberendezés, valamint új esztétikai elemek és mindenek előtt alapterület növelés javította az átláthatóságot, megemelve ezzel az üzlet színvonalát és a vás [ ... ]

Bővebben...
Újabb boltját csinosította ki a Gödöllő COOP Zrt.
Újabb boltját csinosította ki a Gödöllő COOP Zrt.

A Gödöllő COOP Zrt. a napokban nyitotta meg megújult üzletét Csömörön. A helyiek körében nagy népszerűségnek örvendő, de korábban – elsősorban – esztétikai megújulást igénylő, a köznyelvben „Szövi”-ként vagy „Hangya”-ként is emlegetett üzletet március 14-én adták át a vásárlóközönségnek. A megnyitást nagy várakozás előzte meg és tapasztalhatóan nagy öröm és elismerés fogadta.
A mintegy másfél hónapig tartó rekonstrukció során az üzlet belső terei teljes mértékben megújultak: a korszerű üzletviteli elvek szerinti új elrendezés, új üzletberendezés, valamint új esztétikai elemek és – mindenekelőtt – alapterület növelés javította az átláthatóságot, emelte meg az üzlet színvonalát és a vásárlás [ ... ]

Bővebben...
Gödöllő Coop – boltfelújítás Csömörön
Gödöllő Coop – boltfelújítás Csömörön

A csömöri boltja teljes körű felújítását végzi a Gödöllő Coop Zrt., amelynek átalakítási folyamataiba a társaság betekintést engedett. A 47. számú bolt felújításával kapcsolatban Borsi Istvánné, a Gödöllő Coop Zrt. kereskedelmi igazgatója nyilatkozott a Hírszolgálatnak.

Bővebben...
Dr. Dúl Udóné – a 2013-as évről (2. rész)
Dr. Dúl Udóné – a 2013-as évről (2. rész)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az elmúlt évben ismét Családbarát munkahely címmel ismerte el a Gödöllő Coop Zrt.-t.

Bővebben...
Dr. Dúl Udóné - a 2013-as évről (1. rész)
Dr. Dúl Udóné - a 2013-as évről (1. rész)

A Gödöllő Coop Zrt.-nek is hatalmas forgalomkiesést jelentett a tavaly életbe lépett trafiktörvény. A vállalat a Coop Hírszolgálatában is bemutatott fejlesztésekkel, bővítésekkel alkalmazkodott a kiéleződött versenyhez, és a nehézségek ellenére újabb munkahelyeket is teremtett. Dr. Dúl Udónét a Gödöllő Coop Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a 2013-as évről.
–  Az elmúlt év nem volt könnyű. Sok olyan változás volt, amihez alkalmazkodnunk kellett. Ezek közül a legnagyobb érvágás a dohányforgalom kiesése, amely nálunk  500 millió forintot jelentett. Elsődleges szempont volt, hogy gazdasági megoldásokat találjunk a kieső  bevétel pótlására, így többek között a boltok választékát is átvizsgáltuk, a nagyobb üzleteinke [ ... ]

Bővebben...
Gödöllő Coop - boltátalakítás

Gödöllőn 2013. utolsó negyedévében immár Coop Szuperként adták át a korábban Match egységként üzemelő boltot. A boltátalakításról és felújításról Dr. Dúl Udónét, a Gödöllő Coop Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Bővebben...
Nagy siker volt a Kipp-Coop Mikulás főtéri látogatása
Nagy siker volt a Kipp-Coop Mikulás főtéri látogatása

Jól jártak, akik szerda este kilátogattak a gödöllői főtérre, és a Coop-áruház előtt felállított színpadon találkoztak a Mikulással. Már a rendezvény kezdetén nagy volt az izgalom, főleg a gyerekek körében. A Nagyszakállú rendhagyó módon érkezett meg: nem rénszarvas szánon siklott a főtérre, hanem – szakszerű irányítás mellett – mozdony hozta őt. A Mikulást, az érdeklő gyerkőcökön és szüleiken kívül, kis manók fogadták a színpadon, akik kedves énekeikkel emelték az ünnepi hangulatot. A program legizgalmasabb része kétségtelenül a gyerekek és a Mikulás személyes találkozása volt. A nagy tömeg ellenére senki sem maradt le az élményről.
A színpad mellett, a 13 méter hosszú makett vonatban folyamatosan sültek a finom  [ ... ]

Bővebben...
Újra Családbarát munkahely a Gödöllő COOP Zrt.
Újra Családbarát munkahely a Gödöllő COOP Zrt.

Családbarát munkahely díjakat adott át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken az Akadémián. Az idei kitüntetettek között ismét ott van a Gödöllő COOP Zrt., amely különdíjat kapott családbarát törekvéseiért.
  Soltész Miklós a díjátadó ünnepségen arról beszélt, a kormány a jövő évi költségvetésben a családi adókedvezmények kiterjesztésével, a gyed extra bevezetésével, a diákhitel-visszafizetési kedvezményekkel, a munkahelyvédelmi programmal, az ahhoz kapcsolódó adókedvezményekkel, a bölcsődei férőhelyek bővítésével mindent meg kíván tenni azért, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek Magyarországon, és hogy a munka és a család összeegyeztethe [ ... ]

Bővebben...
Renewed COOP store in Gödöllő-Palotakert

As the results of the Match chain’s withdrawal from Hungary, the store in Gödöllő-Palotakert was acquired by the Gödöllő COOP Zrt.

Bővebben...
Megújult a COOP-áruház Gödöllő-Palotakerten
Megújult a COOP-áruház Gödöllő-Palotakerten

Az áruválaszték bővülésén és a bolti környezet esztétikusabb megjelenésén túl, mostantól más, a vásárlási élmény növelését célzó újdonságokkal is találkozhatnak a vevők.  

Bővebben...
Megújult a COOP-áruház a Palotakerten
Megújult a COOP-áruház a Palotakerten

  Tavaly novemberben, a Match áruházlánc Magyarországról történt kivonulása következtében a palotakerti élelmiszer-áruház a Gödöllő COOP Zrt. tulajdonába került. Az új vezetés már akkor ígéretet tett a bolt teljes körű átépítésére, modernizálására. Az áruház korábbi körülményei szükségessé tették a bolt jelentős átalakítását, megújítását, hogy az újra a vevői igényekhez méltó lehessen.

Az üzlet átalakulása több ütemben zajlott. Az első fázisban a forgalmazás alapvető körülményei újultak meg, a felújítás végső fázisában pedig egy nagyobb energetikai és átfogó esztétikai fejlesztés következett.  A bolt kiszolgáló egysége 400 négyzetméteres alapterületű. Nagy parkolója miatt hétvégi nagybevásárlá [ ... ]

Bővebben...
A megfelelő teljesítmény érdekében fontos a jó közérzet

SAJTÓKÖZLEMÉNY- Elégedettség- és lojalitásnövelő eszköz a kisgyermekes szülők munkahelyi visszatérésének segítése

Bővebben...
A felelős, etikus cégek fóruma
A felelős, etikus cégek fóruma

 
László Ervin professzor és Demcsák Mária a  Piac & Profit alapító főszerkesztője, az Üzleti Etikai Díj alapítói úgy gondolták, ideje volt megrendezni és rendszeressé tenni az Üzleti Etikus Cégek Fórumát, mely évente az üzleti etikus cégek találkozójává, párbeszédének színterévé válhat. Az alapítók szerint "össze kellene jönnünk azért, hogy egymást megismerjük, az üzleti etikáról eszmét cseréljünk, tisztázzuk egymással és a többi üzleti szereplővel, mi is pontosan az etikus vállalati magatartás, gondolkodás, megmutassuk egymásnak és a rendezvény többi, érdeklődő résztvevőinek saját etikus jelenlétünk gyakorlati megnyilvánulásait, példát mutassunk  a többi üzleti szereplőnek, bebizonyítsuk, hogy  etikus ü [ ... ]

Bővebben...
Székely napok a főtéri COOP-áruházban
Székely napok a főtéri COOP-áruházban

A szerencse jegyében telt el a május 3-án, a délutáni órákban, a főtéri áruházban és az épület előtti részen lezajlott COOP Party, ahol a különböző gyermekjátékok mellett, helyi fellépők is színesítették a programot. A záporeső miatt a Gödöllő Tánccsoport fellépése sajnos elmaradt, de Géczi András már napsütésben, a rá jellemző átéléssel és lendülettel szórakoztatta a közönséget.

A megnyitón dr. Dúl Udóné, a Gödöllő COOP Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a korábbi Coop party-k hagyományait folytatva, idén újabb kuriózumokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Az egyik ilyen, hogy a COOP Szabadság téri áruházban Székely napok kezdődtek. A kereskedelmi egységben már több mint másfél éve működő Magyar Ízek H [ ... ]

Bővebben...
MagyarBrands díjat nyert a COOP
MagyarBrands díjat nyert a COOP

  Fogyasztói márkák és üzleti márkák kategóriában is díjazták a COOP üzletláncot a legjobb magyar márkák, a MagyarBrands Budapesti Operettszínházban, április 17-én, tartott ünnepélyes díjátadóján.         A MagyarBrands olyan hazai márkákat díjaz, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határainkon innen és túl, a hazai és nemzetközi piacokon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják. A bíráló bizottság tagjai különböző kritériumokat – tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon, ismertség, reputáció, identitás – vizsgálva a tisztán magyar tulajdonú, nagy múltú, hagyományokkal rendelkező COOP üzletláncot a MagyarBran [ ... ]

Bővebben...
Az információ erősít- Coop hírszolgálat: gyorsan, naprakészen, tömören
Az információ erősít- Coop hírszolgálat: gyorsan, naprakészen, tömören

A Coop hírszolgálat 2008 augusztusában indult útjára. Célja, hogy elektronikus formában, széles körűen tájékoztassa a Coop vezetőit és több ezer munkatársát a céggel kapcsolatos hírekről, hetente könnyen áttekinthető, tömör összefoglalást nyújtson a legfontosabb gazdasági, piaci, élelmiszer-ipari eseményekről. A hírszolgálat működéséről a Coop munkatársait és egy beszállító partnert kérdeztünk.

Bővebben...
Új típusú, műanyag bevásárlókocsi tesztüzlet Gödöllőn
Új típusú, műanyag bevásárlókocsi tesztüzlet Gödöllőn

Az Art Match Hungária Kft. a Gödöllő Coop-pal együttműködve bemutatóüzleti kihelyezésen teszteli a nemzetközi piacon már jól ismert teljesen műanyag bevásárlókocsikat.

Bővebben...
Magyar ízek Háza a gödöllői Coopban
Magyar ízek Háza a gödöllői Coopban

Gödöllőn megnyílt a Coop és a Magyar Ízek Háza első közös üzlete. A kizárólag hazai termelőktől, jobbára családi vállalkozásokból származó élelmiszereket a gödöllői Coop-bolton belül, “bolt a boltban” rendszerben, 50 négyzetméteren kínálja a tisztán magyar tulajdonban lévő üzletlánc – közölte a Co-op Hungary Zrt. az MTI-vel.

Bővebben...
Sződön nyitott új boltot a Coop
Sződön nyitott új boltot a Coop

Egy újabb zöldmezős beruházás keretében felépített ABC-vel büszkélkedhet az egyik legnagyobb hazai üzletlánc, a Coop Csoport. A boltmegújítási programon belül megvalósított, új Coop arculatú üzlet várja a vásárlókat immár Sződön is.

Bővebben...
Munka-Család-Egyensúly program a Gödöllő Coop Zrt. támogatásával
Munka-Család-Egyensúly program a Gödöllő Coop Zrt. támogatásával

Az októberben induló Munka-Család-Egyensúly projekt során a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérők komplex képzésen vesznek részt, kiépítésre kerül egy új gyermekfelügyeleti rendszer, és beindítanak egy ún. kisgyermekes gyártósort is. A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. programjának munkáltató partnerei a GÖDÖLLŐ COOP Zrt., a Művészetek Háza Gödöllő és a Richard Fritz Műanyag és Gumi Autóalkatrészeket Gyártó Kft. A toborzás megkezdődött, kisgyermekes szülők jelentkezését várják az Aszódi, a Gödöllői és a Veresegyházi kistérségből.

Bővebben...
Other Articles

A megfelelő teljesítmény érdekében fontos a jó közérzet

A munkahelyi családbarát intézkedések szignifikánsan hozzájárulnak a dolgozói munka-család konfliktus mérsékléséhez, és ezen keresztül növelik a munkatársak elégedettségét, érzelmi elkötelezettségét a munkahelyhez, valamint az adott munkahelyen maradás szándékát – derül ki az Amerikai Pszichológiai Társaság (American Psychological Association) legfrissebb tanulmányából. Nem véletlen tehát, hogy a Magyarországon működő vállalatok is egyre inkább nyitnak a családbarát megoldások irányába, sőt az elmúlt időszakban egyre nagyobb figyelmet szentelnek a nők munkahelyi és családi kötelezettségeinek összehangolására, továbbá a kisgyermekes szülők, kismamák visszatérésének segítésére.

A munkavállalók megbízhatóságának növekedésében, a kompetencia cégnél maradásában, a betanítási költségek csökkentésében látja a kisgyermekes munkavállalók alkalmazásának előnyét a Gödöllő COOP Zrt. vezetője, Dr. Dúl Udóné vezérigazgató. „A Gödöllő COOP Zrt.-nek komoly hagyományai voltak a munkahelyi jólét biztosításában” – magyarázza Dr. Dúl Udóné. „A dolgozók jóléte, illetve a cégünkkel szembeni lojalitás fenntartása érdekében a Gödöllő COOP Zrt. számos olyan intézkedést tett már a korábbiakban is, amellyel a munkatársak boldogulását segítette, ide értve az emberi, erkölcsi és anyagi támogatást is, illetve szűkebb értelemben a rugalmas munkaszervezést illető lehetőségek megteremtését. Mindezek elősegítésére természetesen folyamatosan keressük a vállalaton belüli költségracionalizálás és optimalizálás lehetőségeit, illetve munkahely-megőrző és egyéb, a munkavállalói jólétet döntően befolyásoló támogatásokat is megcélzunk. Ezért vállaltunk konzorciumi partnerséget a GAK Nonprofit Kft-vel a Munka-Család Egyensúly Program a kisgyermekes szülők sikeres foglalkoztatásáért címet viselő, uniós támogatással megvalósuló projektjében, mely kismamák visszatérését segíti, ugyanakkor komoly belső értéket is teremt vállalatunkon belül” – mondta el a vezérigazgató asszony.

A Munka-Család Egyensúly Program során a Gödöllő COOP Zrt. nyolc fő kismama munka világába történő visszatérését segíti, melyből 4 fő korábban is állományban volt, 4 fő pedig a projekt befejeztét követően fog a céghez csatlakozni. Mindegyikük komplex felkészítést is igényel. „A sikeres visszatérés alapfeltétele az, hogy a kisgyermekes szülő maga is el kívánjon helyezkedni, és együttműködő legyen jövőbeli munkáltatójával szemben” – magyarázza Csapó Beatrix, az uniós program szakmai vezetője. „A visszatérni vágyó kismamák tudása, szakképzettsége a legtöbb esetben elavult, így a sikeres munkahelyi reintegráció alapfeltétele a szakmai felkészülés, az ismeretek felfrissítése” – tette hozzá a szakmai vezető. A Gödöllő COOP Zrt. visszatérő kismamái így kereskedelmi szakmai képzésen, informatikai képzésen, illetve személyiségfejlesztési tanácsadáson és esetenként egyéni mentoráláson vettek részt. Ehhez kapcsolódóan a vállalat támogató programot is kidolgozott, melynek részét képezte a képzések alatti térítésmentes gyermekfelügyelet, valamint a család és karrier klub is. „A képzéseket mindenki sikerrel teljesítette” – ismertette Dr. Dúl Udóné. „Ez egyrészről a kimeneti feltételek teljesítését jelenti, valamint azt is, hogy a bevontak részéről pozitív visszajelzések érkeztek. Jelenleg nincs más hátra, minthogy segítsünk a munka világába történő visszatérésben is. A képzésbe bevontak vállalatunknál foglalkoztatásra, illetve továbbfoglalkoztatásra kerülnek” – tette hozzá a vállalati vezető.

A Munka-Család Egyensúly Programban a GAK Nonprofit Kft. összesen 45 fő kisgyermekes szülő visszatérésének segítését vállalta, ezen belül legalább 20 fő elhelyezését. Ebből 15 főt a konzorciumi partnereknél, további 5 főt pedig a nyílt munkaerőpiacon kíván elhelyezni a szervezet. A felkészítő szakmai képzések természetesen minden esetben a munkáltatói igényekhez igazodnak, így a Gödöllő COOP Zrt. kereskedelmi felzárkóztató képzése mellett, a projektbe bevont kisgyermekes munkavállalók részt vehettek projektasszisztens, dajka és kisgyermekgondozói képzésekben, melyek helyi szinten segítik és növelik elhelyezkedési esélyeiket. Mindemellett a GAK Nonprofit Kft. vállalja, hogy a projekt keretében ingyenes esélyegyenlőségi tréninget és tanácsadást tart munkáltatói szervezeteknek annak érdekében, hogy minél több kismama és kisgyermekes szülő kapjon lehetőséget a későbbiekben is a munkahelyi visszatérésre, s ennek előnyeit, pozitív értékteremtő hasznát meg tudják mutatni minél több vállalatnak. „Fontos láttatnunk, hogy a kismamák reintegrációja ugyan befektetéssel jár mindkét fel részéről, ami azonban megtérül és akár már pénzben is mérhető hasznot hozhat a vállalat számára. E gondolat mentén várjuk továbbra is vállalatok jelentkezését tréningünkre és tanácsadásunkra” – magyarázta Csapó Beatrix szakmai vezető.

„A megfelelő teljesítmény érdekében cégünknél mindenkinek jól kell éreznie magát és tudnia kell, hogy amennyiben élethelyzetből adódó problémája akad – és e körbe tartozik a kisgyermekes lét is, ennek minden velejárójával – nem marad egyedül és számíthat munkahelye rugalmasságára” – mondta el a Gödöllő COOP Zrt. vezetője. Hozzátette: „e tekintetben akkor jó a helyzet, ha kölcsönösen mindkét fél, a munkavállaló és munkáltató is jól jár. Mi, menedzsment szinten a lojalitást várjuk el cserébe.”

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A 24 hónap időtartamú projektben a munkavállalói célcsoport szakmai és pszichoszociális fejlesztésének költségein túl szerepel még képzési támogatás és bértámogatás, a munkaadó partnerek számára érzékenyítő programok, valamint egy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltató rendszer kiépítése és működtetése. Projektszám: TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0005, címe: Munka-Család Egyensúly Program a kisgyermekes szülők sikeres foglalkoztatásáért.

A Gödöllő COOP Zrt. -ről
A cég a legnagyobb magyar üzletlánc, a COOP lánc élvonalbeli tagja. A Gödöllő COOP Zrt. 9 közigazgatási területen (Gödöllő és Veresegyház városokban, valamint Erdőkertes, Szada, Mogyoród, Kistarcsa, Szilasliget, Nagytarcsa, Csömör és Sződ községekben) kiemelten kiskereskedelmi tevékenységet végez. A fő profil az élelmiszer és napi cikk kiskereskedelem. Jelenleg a térség egyik legjelentősebb kereskedelmi szervezete több mint 13.000 regisztrált törzsvásárlóval, foglalkoztatotti létszáma közel 200 fő. Üzletpolitikájának alappillére, hogy mint magyar üzletlánc felkarolja és forgalmazza a magyar kistermelők termékeit. Ennek keretében nyitotta meg az ország coop boltjai között elsőként a „Magyar Ízek Háza” shopot bolton belül. A Gödöllő COOP Zrt. emberközpontú tevékenységét az elmúlt években számos díjjal jutalmazták, így Üzleti Etikai Díjat, Közép-magyarországi Regionális Minőségi Díjat és Családbarát Munkahely Díjat kapott.

A GAK Társadalmi Diverzitás Programról
A GAK Társadalmi Diverzitás Program hosszú távú célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének megteremtése és munkaerő-piaci integrációja, valamint a foglalkoztatási helyzet javítása a térségben, hatékony eszközök, szolgáltatások alkalmazásával. Ennek érdekében munkaerő-piaci reintegrációs projekteket valósítanak meg, valamint ellátják a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum menedzsment feladatait.

Akciós újság e-mailben!

Nem jutott el Önhöz akciós újságunk? Igényelje itt és e-mailben megkapja!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztató tartalmát. Adatvédelmi Tájékoztató
Családbarát munkahely